top of page
tinekemaas sjambanner.jpg

Je eigen plek,
je eigen kleur

Sjamanistisch werk

Voor mij is sjamanistisch werken, het samenwerken met de natuur, de elementen, de aarde en het hele universum. Via rituelen en ceremonies. Vanuit het weten dat alles met elkaar verbonden is. 

Dat we samen één zijn, zo binnen, zo buiten.

tinekemaas vrouwencirk.jpg

Helemaal in je elementen

 

Hierin werk ik samen met Linda Susanne. We organiseren maandelijks een vrouwencirkel en maken daarbij gebruik van de elementen: water, vuur, aarde, lucht en de ether. Met daarnaast ook de 4 windrichtingen en de boven, beneden en onderwereld. 

 

We werken tijdens onze vrouwencirkels met ceremonies, sharing, heling, meditatie , beweging, opstellingen en wat zich verder in het moment aandient. 

Alles in verbinding met de elementen in een veilige omgeving.

elementen banner.jpg

Linda Susanne is energiewerker en schildert intuïtief. Ze staat het liefst in verbinding met de elementen. Een krachtige spaceholder, die zich steeds meer blijft verdiepen in het sjamanisme. Ze deelt vol respect cacaoceremonies, waar ze zich vanaf haar eerste kennismaking sterk mee verbonden voelt. 

Zweethut

Wat is een zweethut ceremonie?

Een zweethut ceremonie is een ritueel dat over de hele wereld wordt gedaan. 

Het is een krachtig reinigingsritueel en tevens een ceremonieel samenzijn. Er is plaats voor gebed, zang en delen, loslaten en een samenzijn in de stilte.

Door het zweten reinig je je fysiek, maar daarnaast ook, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

De hut helpt je om meer in balans en dichter bij je ware essentie te komen. 

 

Een zweethut sessie wordt gehouden in een hut (inti) van wilgentakken die afgedekt is met een aantal lagen wollen dekens. 

De stenen, waarin jijzelf je intentie hebt gebracht, hebben twee tot tweeënhalf uur nodig in het vuur totdat ze echt gloeiendheet zijn. Tijdens de ceremonie zitten de deelnemers in een cirkel rond de stenenput onder leiding van de watergieter. Wanneer iedereen in de hut zijn eigen plek heeft gevonden, worden er een aantal stenen door de vuurvrouw/man in de hut gebracht. Dan wordt “de deur” van de zweethut dichtgedaan en zit iedereen in het aardedonker, wat symbool staat voor de baarmoeder van moeder aarde. De zweethut bestaat bij mij uit 4 ronden, waarbij tussendoor de “deur” even opengaat. Tijdens het ritueel wordt er water over de stenen gegoten waardoor er stoom ontstaat. Stoom staat symbool voor de adem van de Great Spirit.

En dan is de reis begonnen, We weten vooraf niet hoelang de reis zal gaan duren, want tijd bestaat dan eigenlijk niet meer. We noemen dat Indian time. 

 

Je wordt met open armen ontvangen en meegenomen in een veilige omgeving voor een prachtige reis, samen, maar vooral ook met jezelf!

 

Hou deze website en social media in de gaten voor nieuwe zweethut data.

TinekeM zweethut1.jpg
Zweethhut vuur.jpg

Sabine

Tineke en Linda nodigen uit tot ongedwongen samenzijn waar alles kan zijn en al dan niet uitgesproken worden. Ze begeleiden je door oude ceremoniën , elk op hun manier vanuit hun zijn. Zo creëren ze op deze magische plek de mogelijkheid om als vrouwen samen te zijn en zetten de veiligheid om jezelf echt te laten zien en elkaar te ondersteunen en opgeladen terug naar huis te gaan, ook al wil je soms graag blijven ;-) Ik kijk al uit naar de volgende!

bottom of page